Microsoft Teams el√©rhetŇĎ az Office 365 √ľzleti elŇĎfizetŇĎi sz√°m√°ra

Március 14-tŇĎl valamennyi Office 365 üzleti csomag elŇĎfizetŇĎi számára ingyenesen elérhetŇĎvé válik a Microsoft Teams. Az új csevegésközpontú munkaterület alaposan átformálhatja a vállalkozásoknál folyó csapatmunkát.

Megváltoztak napjainkra az irodai munkavégzés körülményei. Korábban egy-egy fontos kérdésben véget nem érŇĎ megbeszéléseken, jónéhány prezentációt követŇĎen születtek megoldások, döntések. Az összes érintett munkatárs bevonásával, számtalan egyeztetés után egy bonyolult és hosszadalmas munkafolyamat végén születtek meg a megfelelŇĎ válaszok. A technológia fejlŇĎdése azonban gyökeres változásokat hozott ezen a téren is. A mobileszközök terjedése, a felhŇĎszolgáltatások térnyerése, a távmunka lehetŇĎsége ma már korábban elképzelhetetlen lehetŇĎségeket tartogat.

 

Az Office 365 új munkaterülete, a Microsoft Teams pontosan ezeket a vívmányokat gyŇĪjti és gyúrja egybe, hogy segítse a cégeken belüli csapatmunkát és együttmŇĪködést. A szolgáltatás egy chat alapú alkalmazás, amin keresztül nem csak a csapatnak szóló, vagy privát üzeneteket lehet küldeni, de lehetŇĎség van képek, fájlok, gifek beillesztésére, szavazásra, az egyes üzenetek címkézésére, kiemelésére is.

 

 

A Microsoft Teams négy dologban is komoly segítséget nyújt a munkavégzés során:

  • Rugalmas beszélgetési lehetŇĎséget kínál az egy-egy feladat elvégzésén dolgozó csapatok számára. Egy adott pillanatban minden csapattag naprakész információhoz juthat az adott témában és bármikor visszanézheti az elŇĎzményeket. Ha kisebb csoportok munkájára van szükség, akkor lehetŇĎség van privát csevegések létrehozására is.
  • A szolgáltatást célzottan a csapatmunkára fejlesztették, így a munkaterületen elérhetŇĎ az összes adott feladaton dolgozó munkatárs, a létrehozott valamennyi tartalom és munka elvégzéséhez szükséges más eszközök is. A dokumentumot ezután közvetlenül az applikáción belül, vagy az irodai alkalmazásban is lehet elkészíteni.
  • A harmadik elŇĎny a biztonság. A rendszer megfelel a különbözŇĎ adatvédelmi szabványoknak és megállapodásoknak (például HIPAA BAA, ISO 27001, ISO 27018, SSAE 16 SOC 1 és 2). Bármi történik is az alkalmazásban, az ott közzétett beszélgetések, dokumentumok teljes biztonságban vannak a Microsoft felhŇĎben, mert az adatokat titkosítva tárolják, a felhasználók azonosítása pedig több lépcsŇĎben történik.
  • Végül, de nem utolsó sorban a szolgáltatás testreszabható úgy, hogy csak azok a tartalmak és funkciók legyen elérhetŇĎek általa, amit a csapatmunka során mindenki használ.

 

 

 

A Microsoft Teams tavaly november óta elŇĎzetesen már elérhetŇĎ volt az Office 365 üzleti elŇĎfizetŇĎi számára, azóta nagyságrendileg 50 ezer felhasználó dolgozik vele olyan cégeknél, mint az Alaska Airlines légitársaság, a ConocoPhilips olajcég vagy a Deloitte könyvvizsgáló. A szolgáltatást a visszajelzések alapján azóta is folyamatosan fejlesztették, így az mára a feladattervezŇĎtŇĎl, a levelezési rendszerek szinkronizációján át a képernyŇĎ felolvasási funkcióig legalább száz hasznos kiegészítéssel bŇĎvült. A Microsoft Teams a desktop kliensen, webes felületen kívül Android, iOS és Windows Phone okostelefonon is használható.

 

„Olyan világban dolgozunk, ahol az információ a legnagyobb érték, ennek feldolgozására fontos idŇĎt és figyelmet szentelnünk. Az Office 365 nagyban segíti a kommunikációt és az együttmŇĪködést a dolgozók és a munkahelyi csoportok között bárhol és bármikor. Ez a szolgáltatás most új eszközzel bŇĎvül. A chat alapú munkaterület további lendületet ad majd a csapatmunkának.” – hangsúlyozta a Microsoft Teams megjelenése kapcsán Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció