√Ėsszeolvadt a Samsung √©s a HARMAN

A Samsung Electronics bejelentette, hogy lezárult a HARMAN International Industries felvásárlása. Az összeolvadásról szóló megállapodás értelmében a HARMAN részvényesei 112 dollárnyi készpénzben részesülnek részvényenként. 

A tranzakciót lezáró feltételek megvalósulásával befejezŇĎdött a felvásárlás, vagyis a tranzakciót jóváhagyták a HARMAN részvényesei, illetve minden szükséges hatósági engedélyt is megkapott a vállalat az Egyesült Államokban és bizonyos külföldi joghatóságok területén egyaránt.  

 

„A mai nap történelmi jelentŇĎségŇĪ számunkra. A tranzakció lezárásával hatalmas fejlŇĎdési lehetŇĎség nyílt meg elŇĎttünk, ami kézzel fogható elŇĎnyökkel jár majd minden ügyfelünk számára a világon” – nyilatkozta Young Sohn, a Samsung Electronics vezetŇĎ stratégiai igazgatója és a HARMAN igazgatótanácsának elnöke. – „ÁtütŇĎ lehetŇĎségeket látunk az autóiparban: egy olyan jövŇĎ kezdetét, amelyben zökkenŇĎmentesen kapcsolódik össze az autónk, az otthonunk, a mobilkészülékeink és a munkahelyünk. A Samsung és a HARMAN piacvezetŇĎk ezeken a területeken, így a Samsung tökéletes helyzetbe került ahhoz, hogy közvetlen viszonteladói ideális partnere lehessen. A továbbiakban a HARMAN ikonikus audiomárkáit és megoldásait társítjuk a Samsung piacvezetŇĎ megjelenítési technológiáival, hogy minden eddiginél fejlettebb hang- és képélményt közvetíthessünk a vásárlóinknak és a professzionális piaci felhasználóknak. A legfontosabb mégis az elkötelezettség a közös víziónk mellett, az innovációra épülŇĎ kultúráink hasonlósága és az a hozzáadott érték, amelyet ügyfeleinknek nyújtunk. Alig várjuk a HARMAN munkatársaival való közös munkát, hogy együtt dolgozhassunk elképzeléseink megvalósításán!”

 

 

„Nagy izgalommal tölt el minket, hogy befejezŇĎdött a tranzakció, ami egyszerre jelent komoly készpénzértéket a részvényeseinknek, kézzel fogható elŇĎnyöket az ügyfeleinknek, valamint új lehetŇĎségeket az alkalmazottainknak” – mondta Dinesh Paliwal, a HARMAN elnöke és ügyvezetŇĎ igazgatója. – „A Samsung hozzánk hasonlóan elkötelezett az ügyfelek, valamint a gyorsaság, az innováció és a pontos végrehajtásra törekvŇĎ céges kultúra iránt. Viszont a Samsung olyan dimenziókat, platformokat és kiegészítŇĎ technológiákat nyit meg a HARMAN elŇĎtt, amelyek kétség kívül gyorsítani fogják a növekedésünket és kiterjesztik piacvezetŇĎ szerepünket az autóipar, az okos audio és az összekapcsolt technológiák területére. Felismerve az együttmŇĪködés fontosságát a mai rohanó és egyre gyorsuló világunkban – különösképpen az autóipar területén –, úgy gondolom, hogy a csapataink és erŇĎforrásaink megfelelŇĎ kooperációjával még nagyobb értéket kínálhatunk majd az ügyfeleinknek. Az autógyártókkal és más technológiai cégekkel való szoros együttmŇĪködésünk kapcsán biztosra veszem, hogy a Samsung és a HARMAN közösen fogják meghatározni – és valóra váltani – az autóipar jövŇĎjét.”

 

 

A tranzakció lezárultával még a 2017. március 13-ai nyitás elŇĎtt felfüggesztették a HARMAN törzsrészvényeinek kereskedését, ezt követŇĎen kivezetésre is kerül a New York-i értéktŇĎzsdérŇĎl. A HARMAN a továbbiakban a Samsung különálló részegységeként fog mŇĪködni, felügyeletét pedig a Young Sohn igazgató által vezetett igazgatótanács látja el. Azonban továbbra is Dinesh Paliwal marad a HARMAN ügyvezetŇĎ igazgatója, aki az igazgatótanácsi tagsága mellett ugyanúgy a vezetŇĎségi csoporttal közösen fogja ellátni a vállalat irányítását. A Samsung megtartja a HARMAN dolgozóit, a cég székhelyét és létesítményeit, valamint átveszi a HARMAN alá tartozó fogyasztói és professzionális hangtechnikával foglalkozó almárkákat is.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció