A mesterséges intelligencia jogi alkalmazása felé nyit a Baker McKenzie

A Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda globális innovációs programot indított, hogy a világgazdaságban tapasztalható digitalizációs trendek miatt megváltozott ügyféligényekhez alkalmazkodva modernizálja a jogi szolgáltatások folyamatát. A kezdeményezés elsŇĎsorban a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia jogi területeken történŇĎ hatékony alkalmazását segíti elŇĎ.

A Baker McKenzie globális innovációs programjának célja olyan módszerek kidolgozása, amelyek hatékonyan alkalmazkodnak a globális üzleti változásokhoz és a digitalizáció egyre növekvŇĎ gazdasági szerepéhez. Az ügyvédi iroda a jogi szolgáltatásait modernizáló innovációs modelljét a "design thinking" alkalmazásában élenjáró Peer Insight tanácsadó céggel közösen dolgozza ki.

A Baker McKenzie most alapított Innovációs Testületének feladata, hogy egy globális innovációs mŇĪködési modellt alakítson ki, amely átalakítja a jogi iparág hagyományos szolgáltatási módozatait. A modell nagyobb hangsúlyt fektet a fejlett technológiákra és digitális megoldásokra, de ezeken túlmutatva az ügyfelek részére a változó gazdasági és technológia környezetben rejlŇĎ kihívásokra az igényeikhez igazodó támogatást kínál. Az innovációs program fejlesztései elsŇĎsorban a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia különféle alkalmazását segítik elŇĎ. A cég a mesterséges intelligenciát elsŇĎsorban az átvilágításoknál, a szerzŇĎdések ellenŇĎrzésénél és az elektronikus jogi feltérképezésnél (e-Discovery) használja majd fel, illetve minden olyan szakterületen, ahol ez piacvezetŇĎ hatékonyságot eredményezhet. A Baker McKenzie már létre is hozott egy „Relativity” elnevezésŇĪ felületet, hogy világszerte egységes e-Discovery platformot biztosítson ügyfelei számára. Az ügyvédi iroda jelenleg egy gépi tanuláson alapuló átvilágítási szoftver mŇĪködését teszi lehetŇĎvé, amely nagymértékben csökkenthetné a tranzakciókhoz szükséges ügyvédi munkaidŇĎt.

„A Baker McKenzie az innováció élharcosa 1949-es megalapítása óta, amely úttörŇĎként nyitott új piacok felé, felülírva a korábbi módszereket. Az innováció ma is prioritást élvez a Baker McKenzie-nél, mivel jó ügyvédnek lenni önmagában már nem elég a jelenleg egyre bonyolultabbá és gyorsabbá váló világunkban. Ezért át kell alakítanunk szolgáltatásinkat oly módon, hogy az ügyfeleinknek értéket teremtsen és segítsen a már meglévŇĎ problémák megoldásában, illetve azokban is, amikkel ügyfeleink még nem szembesültek” – mondta Erik Scheer, a Baker McKenzie Innovációs Testületének vezetŇĎje.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció