Most elŇĎsz√∂r nyert egy k√ľlf√∂ldi magyar iskola a ‚ÄĚFogyaszt√≥i tudatoss√°gra nevelŇĎ iskola‚ÄĚ p√°ly√°zaton

Egyre ismertebb és sikeresebb a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „Fogyasztói tudatosságra nevelŇĎ iskola” elismerése, amelyet elsŇĎ alkalommal vehet át határon túlról pályázó iskola, a vajdasági Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola.

A Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelŇĎs helyettes államtitkár kezdeményezése nyomán létrejött „Fogyasztói tudatosságra nevelŇĎ iskola” pályázat fŇĎ célja, hogy elŇĎsegítse az általános és középiskolás diákok fogyasztóvédelmi tudásának megalapozását. Emellett értékelje azon oktatási intézmények munkáját, amelyek hozzájárulnak a tudatos fogyasztói szemlélet általánossá válásához és a fiatal fogyasztók mindennapok során hasznosítható ismereteinek bŇĎvítéséhez. A pályázat nagy figyelmet fordít a tanulók körében a felelŇĎs internet és közösségi média használatának kérdésére, figyelembe véve az online vásárlás térnyerését.

 

A zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola elsŇĎként nyerte el a határon túlról pályázatot benyújtó iskolák közül a „Fogyasztói tudatosságra nevelŇĎ iskola” címet. A patinás oktatási intézmény a Tisza menti magyarság kiemelt jelentŇĎségŇĪ kulturális bázisa, 2015-ben ünnepelte fennállásának 55. évfordulóját. Az iskola fokozott figyelmet fordít a tanulók fogyasztói tudatosságának fejlesztésére, rendszeres fogyasztóvédelmi oktatással és vitanapokkal igyekszik felkészíteni az életre diákjait.

 

Az elismerŇĎ oklevelet Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelŇĎs államtitkára és Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelŇĎs helyettes államtitkár adta át az oktatási intézmény vezetŇĎinek. 

 

Az idei tanév kezdetétŇĎl összesen 29 pályázat érkezett a minisztériumba, melyek közül eddig 11 iskola – köztük a zentai – vehette át az elismerŇĎ címet.

 

A „Fogyasztói tudatosságra nevelŇĎ iskola” pályázatot folyamatos határidŇĎvel lehet benyújtani a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részére, a felhívás elérhetŇĎ a www.kormany.hu honlapon (http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/infokommunikacioert-felelos-allamtitkarsag/infokommunikacioert-es-fogyasztovedelemert-felelos-helyettes-allamtitkarsag/hirek/fogyasztovedelem-kicsiknek-es-nagyoknak-az-uj-tanevvel-egyutt-indul-a-fogyasztoi-tudatossagra-nevelo-iskola-palyazat).

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció