Három induló pályázat a hazai kis- és középvállalkozások számára

Három induló pályázaton összesen 54 milliárd forintot nyerhetnek el hazai kis- és középvállalkozások digitális felzárkóztatásuk érdekében.

A magyar kkv-k nagy részénél részben finanszírozási okokra visszavezethetŇĎ elmaradás mutatható ki a vállalati folyamatok digitális támogatottságában. A GINOP 3.2.2-8.2.4 vállalati informatikai pályázat („Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhŇĎalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása”) 17,5 milliárd forint vissza nem térítendŇĎ támogatással és 21,875 milliárd forint kedvezményes kölcsön biztosításával nagy lendületet adhat mintegy 4000 hazai vállalkozásnak.

 

„A hazai vállalkozások és Magyarország versenyképességének egyik alapfeltétele a digitalizáció. A vállalatirányítási rendszerek bevezetése, a vállalati termelés és a pénzügyi folyamatok digitalizálása az elsŇĎ és kikerülhetetlen lépcsŇĎfok az új ipari forradalom, az IPAR 4.0 fejlesztések felé vezetŇĎ úton” – mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelŇĎs államtitkára.

 

A hagyományos iparágak digitalizációjának támogatása mellett a kormány fokozott figyelmet fordít a digitális ipar, a hazai infokommunikációs kkv-k fejlesztésére is. A GINOP 3.2.4-8.2.4 („FelhŇĎalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása”) pályázat a vállalati felhŇĎszolgáltatások elindítását 2 milliárd forint vissza nem térítendŇĎ és 2,5 milliárd forint visszatérítendŇĎ összeggel támogatja. A GINOP 3.1.2-8.2.4 kódszámú pályázat az infokommunikációs ágazatban mŇĪködŇĎ mikro-, kis- és középvállalkozások által elŇĎállított termékek és szolgáltatások nemzetközi piacra juttatásához nyújt segítséget. 

 

„Az IKT exporttámogatást célzó pályázat megjelenése fontos lépés a Digitális Jólét Program keretében kidolgozott, a kormány által elfogadott Digitális Exportfejlesztési Stratégia (DES) végrehajtásában. A hazai IKT vállalkozások kiválóak mind a termékfejlesztésben, mind a szolgáltatásnyújtásban, azonban segíteni kell ŇĎket abban, hogy képesek legyenek azokat eredményesen értékesíteni világszerte” – mondta el Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos. 

 

„Fontosnak tartjuk, hogy a digitális ipar a fŇĎvároson kívül is fejlŇĎdhessen, ehhez járul hozzál a GINOP 3.1.2-8.2.4 pályázat, amely kizárólag a vidéken is mŇĪködŇĎ infokommunikációs cégek projektjeit támogatja. A 4,5 milliárd forint vissza nem térítendŇĎ és 5,625 milliárd forint visszatérítendŇĎ támogatás nyújtásával legalább 200 darab IKT céget kívánunk elérni” - tette hozzá Kara Ákos.

 

A három megjelent pályázatra 2017 elejétŇĎl adhatók be támogatási kérelmek.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció