SMART 2016: Milyen magyar startupokra figyeljünk 2016-ban?

Intelligens önvezető autók, kiterjesztett valóság alapú repülőgép átvizsgáló rendszer, hordozható személyi EKG – néhány azok közül az ígéretes startupok közül, melyek friss, innovatív ötletekkel, prototípusokkal, kész megoldásokkal mutatkoznak be a SMART 2016 konferencián 2016. május 23-án. 

Az idei SMART 2016 konferencia amellett, hogy otthont ad a Telekom által szervezett európai startup verseny döntőjének (Telekom Innovation Contest), valamint a Telekom nemzetközi startup seregszemléjének (Telekom Innovation Expo), felvonultatja az öreg kontinens legjobb kezdő vállalkozásait is. Legyen szó szenzoros biztonsági újításról vagy ipari rendszereket forradalmasító ötletről vagy akár vakokat és gyengénlátókat segítő alkalmazásról, illetve az e-kereskedelmet támogató, úttörő megoldásokról, mind-mind ott lesznek a SMART 2016-on. A konferencia továbbá, a minden évben megújuló tematikán túl, a nagyközönség előtt még kevésbé ismert, magyar innovatív vállalkozásoknak is bemutatkozási lehetőséget biztosít.  

  

Mesterséges intelligencia a jövő autóiban

A SMART 2016-on bemutatkozik az AdasWorks, mely mesterséges intelligencia alapú vezetés támogató rendszert fejleszt önvezető autókhoz, annak érdekében, hogy a jövő autózása biztonságosabbá, kényelmesebbé váljon. Az előadásban az önvezető autók jelenéről és jövőjéről, technológiai, jogi és etikai kihívásokról lesz szó, mely során bemutatásra kerülnek az AdasWorks-nél jelenleg folyó fejlesztések eredményei is. 

 

 

Magyar okos megoldás forradalmasíthatja a repülőgép átvizsgálást

A szintén az eseményen bemutatkozó Aerin-X nevű magyar startup egy speciális, kiterjesztett valóság (Augmented Reality) technológián alapuló megoldással célozza forradalmasítani az utasszállító repülőgépek felszállást megelőző, kötelező külső átvizsgálását. Az előadás keretében bemutatásra kerül a technológia és az, hogy konkrétan milyen problémára nyújt választ. 

 

Életmentő technológia: Az amerikai piac imádni fogja a hordozható EKG-t

A stroke a második leggyakoribb halálnem a világon, amelyben bárki érintett lehet, hiszen a kor előrehaladtával egyre nő a rizikója, illetve további számos kockázati tényező is fent áll. A magyar WIWE egy olyan kisméretű, hordozható vizsgálati eszközt fejlesztett ki, mellyel egy okosalakalmazás segítségével bárki könnyedén pontos EKG mérést végezhet. Az eszköz továbbá méri a véroxigén szintet és lépésszámlálót is tartalmaz. A készülék ezzel segíti a stroke megelőzését, hiszen önálló rizikóbecslést végez a hirtelen szívmegállás és a pitvari fibrilláció okozta stroke kockázata kapcsán. Az előadásban a technológia mellett szó esik majd a cég egyesült államokbeli terveiről is, de a konferencián új, e-health, életmentő megoldásokat mutat be a Microsoft is.

 

Hogyan építsünk startupot 60 perc alatt?

A rendezvényen a közel 100 előadás között megtalálhatóak lesznek a legfrissebb UX fejlesztési kihívások is, amelyeket a Testbirds és a Supercharge szakemberi hoznak közelebb az odalátogatókhoz. Akitket pedig az aktív kikapcsolódás érdekel, ebben sem lesz hiány: közel fél tucat, izgalmas szakmai workshopra is sor kerül majd május 23-án. A Drukka Startup Stúdió csapata például egy egyórás esemény keretében „startup sprintet” rendez, melynek során a konferencia tematikája menté, a résztvevőkkel közösen kiválasztanak egy random ötletet, majd a fő mérföldkövek bemutatásával lemodellezik, hogy az adott koncepció megoldására milyen lépéseken keresztül lehet startupot építeni. 

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció