Unigifter: digitális ajándékkártya bárhol, bárkinek, bármihez

Digitális ajándékkártyákat vásárolhatunk a Unigifter névre keresztelt hazai webes-  és mobilalkalmazással. Ráadásul az app még jelez is, hogy biztosan ne feledkezzünk el a határidŇĎrŇĎl.

Tavaly, december 18-án indult útjára az Unigifter nevŇĪ alkalmazás, amely lehetŇĎvé teszi, hogy a felhasználó bárhonnan, bármikor, bármilyen eszközrŇĎl meg tudja vásárolni a szolgáltató partnereinek digitális ajándékkártyáját vagy a minden partner által elfogadott UniGifter kártyát.

 

Az elküldés során a kártya jelenleg szöveggel, hamarosan pedig képpel és videóval is személyre szabható lesz, valamint mások meghívása is könnyen megvalósíthatóvá válik. A beváltás mindkét félnek egyszerŇĪ, hiszen a felhasználónak csak az okostelefonjára, a fogadó félnek pedig csak egy webre csatlakoztatott eszközre és a UniGifter rendszerében  történŇĎ regisztrációra van szüksége, amely tárolja az ajándékkártyákat és a hozzájuk kapcsolódó egyedi vonalkódokat. Folyamatban van GPS alapú és egyedi kedvezményeket biztosító szolgáltatások fejlesztése is.
 


A csapat elmondása szerint összesen négyen dolgoznak a projekten, és jelenleg mindannyian munka mellett dolgoznak a projekten.

 

Moldvay István, aki az ötletgazda is egyben, elmondta, hogy az alkalmazás koncepciója saját tapasztalatú problémán alapul.

 

„JellemzŇĎen baráti összejöveteleken szokott gondot okozni az ajándék kérdése: ki mit gondol jónak, mi lenne hasznos, minek örülne. Ilyenkor az ajándékkártya szokott a megoldás lenni, ami azonban még mindig nem oldja meg, hol és mikor lehet megvenni, ki vegye meg, hogy gyŇĪjtse össze a pénzt, hogyan tegyük személyessé. Mivel mindig is érdekeltek a technológia újdonságok, és a lehetŇĎ legtöbb dologra használom a telefonomat, körbenéztem a digitális ajándékkártyák piacán, és azt láttam, hogy Európán belül csak Angliában van értékelhetŇĎ szolgáltatás, és még pár másik országban van jelen két szolgáltató, de alig néhány partnerrel. Amerikát kivéve jól látszik, hogy a piac jelentŇĎs része még lefedetlen.

 

Végül a saját probléma megoldása mellett egy komoly piaci potenciált is látott a lehetŇĎségben, és elkezdte keresni a megfelelŇĎ csapatot. Turgyán Péterel, Kecskés Péterrel és Szabóki GergŇĎvel közöen 2015 tavaszán vágtak bele, és decemberben indították el élesben is. A csapatot jelölték a Central European Startup Awards 2015-re, és bekerültek a döntŇĎbe a Startup of the year kategóriában.

Céljuk, hogy a régióban piacvezetŇĎvé váljanak, és segítséget nyújtsanak a felhasználóknak az ajándékvásárlásban azzal, hogy leegyszerŇĪsítik azt, és megszüntetik a haszontalan ajándékokat egy innovatív szolgáltatás révén. A mŇĪködést jelenleg önerŇĎbŇĎl finanszírozzák, és eddig kilenc partnerrel – köztük az Intersporttal – dolgoznak együtt, a következŇĎ elérendŇĎ mérföldkŇĎ azonban 50 hazai partner bevonása.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció