163.400 gigabyte és 400 munkaóra ajándékba

A Morgan Stanley közel száz dolgozója 400 órányi önkéntes munkával segített, hogy kisiskolások, gyermekkórházak és segélyszervezetek használhassanak korszerűbb számítógépeket.

A vállalat budapesti irodájának dolgozói maguk tisztították meg, formatálták újra és tették külsősök számára is használhatóvá azt a 817 számítógépet, amelyet a vállalat többségében magyarországi gyermekszervezeteknek, iskoláknak, kórházaknak adományozott. Ez a munka adott lehetőséget arra, hogy többek között a Bátor Tábor, a Heim Pál Gyermekkórház, a Gézengúz Alapítvány vagy éppen a Ferencvárosi Komplex Óvoda és Általános Iskola dolgozói korszerűbb számítógépeken dolgozhassanak.

 



Nem bankárok: informatikusok


A Morgan Stanley a világ egyik legjelentősebb befektetési bankja, de a budapesti irodában nem bankárokkal, befektetési tanácsadókkal, hanem elsősorban informatikusokkal és matematikai elemzőkkel találkozhatnak a látogatók. A Duna parti modern épületben dolgozó szakemberek fele informatikus, fejlesztő és IT infrastruktúra szakértő, az ő munkájuknak is köszönhető, hogy a Morgan Stanley globális szervezetének pénzügyi és banki rendszerei világszínvonalúak. A hazai IT-szakmai kötődés a magyarázat arra is, hogy miért számítógépekkel segített a vállalat.

36 támogatott szervezet


A Morgan Stanley összesen 817 darab számítógépet adományozott az alábbi megoszlásban:
·    kisiskolásoknak és oktatási intézményeknek 502 darab számítógép;
·    kórházak gyermekosztályainak és gyermekkórházaknak 150 darab számítógép;
·    hajléktalanokat, fogyatékkal élőket, hátrányos helyzetű családokat és időseket segítő szervezeteknek 165 darab számítógép.
 
A Morgan Stanley által adományozott gépeken készül a Fedél Nélkül


A támogatott szervezetek között van a hajléktalanok segítésével foglalkozó Menhely alapítvány is. "A Morgan Stanley-től kapott számítógépek nagyon sokat segítenek nekünk. A gépek egy részét az alapítvány által kiadott Fedél Nélkül című utcalap szerkesztősége használja: a hajléktalan alkotók, a szociális munkások, segítők és önkéntesek közösen használják azokat a szerkesztőségi feladatokhoz. Versek, prózák, interjúk születnek a gépeken, és persze így az újság tördelése is sokkal gördülékenyebb. Nagyon köszönjük a Morgan Stanley-nek az adományt és a cég részéről nálunk dolgozó lelkes önkénteseknek is a szervezési segítséget! Hálásak vagyunk, hogy személyesen is segítettek, és persze remek dolog, hogy könnyebbé és gyorsabbá válthatott a munkánk." – mondta el Primuszné Sára Réka a Menhely Alapítvány adományszervezője.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció